onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Gáz/víz/villanyóra okosan

2010.04.21. 09:07 Print

 

Az okos mérővel rendelkező villany-, víz- vagy gázórák alkalmasak arra, hogy okostelefonon vagy éppen digitális képkereten keresztül jelenítsék meg aktuális állásukat.

Ezzel számíthatóvá válik például a fogyasztás ökológiai lábnyoma (azaz a természetre gyakorolt hatása), a számla aktuális állása, vagy akár egy átlagos (magyar) háztartás elfogyasztott áram/gáz/víz fogyasztása. Szükséges persze mindehez egy megfelelő eszköz,  a Cason által kifejlesztett automatizált mérőrendszer, mely segítségével az információk akár egy digitális képkeretben is eljuthatnak a fogyasztókhoz.A világ különböző pontjain végzett felmérések 5 és 15 százalék közé becsülték az okos mérőkkel felszerelt lakások átlagos energia-megtakarítását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr121939087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása