onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A fotósok is lehúzzák a Google-t

2010.04.09. 09:12 Print

 

Az amerikai fotográfusok és illusztrátorok szövetsége is a szerzői jogok megsértése miatt perli a Google-t, amelytől azt követelik, hogy fizessen kártérítést az interneten megjelenő digitalizált könyvekben található illusztrációkért.
"Ez az eljárás a korrektségről és a kártalanításról szól" - hangsúlyozta James McGuire, az eljárást kezdeményező ügyvédi iroda munkatársa, hozzátéve, hogy mások szellemi termékét csak az ezekért járó díjak megfizetése után szabadna felhasználni.

Az Amerikai Írószövetség és az Amerikai Könyvkiadók Szövetsége 2005-ben indított eljárást a Google digitalizálási törekvései ellen, amelyekkel a felperesek szerint szerzői jogokat sértett az informatikai óriásvállalat.

Az ügyben 2008 őszén született megállapodás, amelynek alapján a Google 125 millió dolláros szerződést kötött az írókat képviselő különböző amerikai csoportokkal műveik internetes felhasználásáról és az ezekből származó bevételek elosztásáról.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr951906513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coopR 2010.04.13. 09:49:49

Ezt máshogy nem is lehet csinálni... Amíg bőr van a google-n, addig nyúzni kell.
süti beállítások módosítása