onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Nyomatott sajtó

2010.03.26. 08:52 Print

 

Magyarország lakosainak nagyjából kilencven százaléka, tehát 7 800 000 ember sajtófogyasztó, ami bíztató adatnak hangzik, kérdés azonban, hogy ennyi olvasóból-nézőből mennyien választják a nyomtatott médiumokat.

A nyomtatott sajtó hanyatlását elsősorban azzal lehet magyarázni, hogy a közelmúltban megváltoztak az olvasói szokások. Többet olvasunk neten, mint papírról, és a papírújságok korábbi, stabil olvasói bázisa kiöregszik és kihal, és az ingyenes kiadványok is rontanak a fizetős nyomtatott lapok helyzetén.

A papírújságok bázisát az ötven-hatvan év körüliek jelentik, a helyi lapok pedig sok helyen rávernek az országos médiumokra, tehát a helyiek körében még mindig nagy érdeklődésre tart számot mindaz, ami az adott városban zajlik.

Továbbra sem szűntünk meg tehát papírújságot olvasni: a felmérések szerint tíz magyar felnőttből nyolc legalább egy lapot forgat, az online média pedig nem ellensége a nyomtatottnak, csupán egymás mellett léteznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr671869682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása