onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Hírkalózok, természetesen az Államokból

2009.12.08. 08:50 Print

 

Az amerikai online újságokban megjelenő cikkeket átlagosan 4,4-szer másolják le illegálisan a különböző internetes portálok.

Az amerikai lapkiadókat tömörítő Fair Syndication Consortium érdekképviseleti szervezet egy hónapot felölelő felmérésében 157 újság 101 ezer cikkét vizsgálták, amelyből több mint 75 ezer honlapon 112 ezer cikkmásolat változtatások nélkül, további 520 ezer írás pedig részben vagy kisebb változtatásokkal jelent meg.

A vonatkozó amerikai törvény értelmében a kiadók kötelezhetik a hirdetési cégeket, hogy az illegálisan továbbközölt cikkek mellől vegyék le reklámjaikat. Ezzel a lehetőséggel azonban csak kevesen élnek, így a kiadók inkább afelé hajlanak, hogy valamilyen módon visszaszerezzék az engedély nélkül átvett hírek közlőinél keletkező reklámbevételeket.



 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr561582483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.12.08. 18:05:18

Milyen nagy öröm, hogy itthon ilyen csúnya dolog nincs.
süti beállítások módosítása