onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Google kontra Microsoft

2009.11.25. 08:37 Print

 

A Financial Times egyik cikke szerint a Microsoft fizetne a News.com-nak, ha az eltávolíttatná cikkeit a Google indexéből. Emellett a redmondi vállalat nem csak a News.com-ot, hanem más nagy online kiadókat is megkeresett annak érdekében, hogy rávegye őket arra, hogy távolíttassák el cikkeiket a Google keresőből.

Az nyilvánvaló, hogy a Microsoft nem adja fel a küzdelmet a Google-lel szemben a keresőpiacon, a Microsoft ezzel a lépéssel akar nyomást gyakorolni a Google-re, hogy az kezdjen el fizetni az indexelt tartalomért.

A két vállalat közt folyó csatának az igazi nyertesei a lapkiadók lehetnek, amelyek igyekeznek valamiféle megbízható online üzleti modellt felállítani annak érdekében, hogy kompenzálják a nyomtatott anyagokból és hirdetésekből befolyó csökkenő bevételeket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr421550767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.11.26. 18:43:31

Egyik kutya, másik eb
süti beállítások módosítása