onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Az Adobe kiadta a PS legújabb verzióját

2009.10.29. 12:13 Print

 

A cég munkatársai bejelentették, hogy elkészült a Photoshop Lightroom legfrissebb változatának első publikus béta verziója. Míg a Photoshop CS4 egy minden hájjal megkent képmanipuláló szoftver, addig a jelentősen olcsóbb Photoshop Lightroom egy profi képfeldolgozó alkalmazás, amolyan digitális sötétszoba.

Emlékezetes, hogy az Adobe tavaly nyáron adta ki a második generációs Photoshop Lightroomot, ami az azóta eltelt időkben számos kisebb-nagyobb fejlesztésen esett át, és ezzel párhuzamosan a cég fejlesztői már jó ideje gőzerővel dolgoznak a harmadik kiadáson is. A most debütált legfontosabb újdonságok közé sorolható az intuitív képimportálási lehetőség, a jelentősen továbbfejlesztett képzajcsökkentő algoritmus, a megújult slideshow készítő szolgáltatás, illetve a közvetlen online publikálási opció. Ez utóbbi segítségével megoldható, hogy új fényképeink néhány gombnyomást követően közvetlenül a Lightroomból kerüljenek fel például a Flickr képmegosztó portálra.

A Photoshop Lightroom 3 jövő tavaszig használható béta verziója bárki által ingyenesen letölthető a cég weboldaláról, Macintosh és Windows platformra egyaránt. A program végleges változata feltehetően néhány hónapon belül a boltok polcaira fog kerülni. A Photoshop Lightroom 2 jelenleg 299 dollárba kerül, a Photoshop CS4 ára pedig 699 dollár, és ezekből a szoftverekből is elérhető egy-egy limitált ideig használható ingyenes próbaverzió.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr961483695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

írásművek 2009.10.29. 14:13:06

Mindig újat kel tanulni, ez van...
süti beállítások módosítása