onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

e-könyv olvasók a PC-gyártóktól

2009.10.28. 15:40 Print

 

A korábbi híreszteléseknek megfelelően mind az MSI, mind pedig az Asus gőzerővel dolgozik saját e-könyv olvasóján, miközben a Gigabyte ragaszkodik azon állításához, miszerint nincs ilyen irányú tervük.

Az MSI  komolyan érdeklődik a terület iránt, sőt mielőbb saját változatot dobna piacra. A tervezett készülékekről pontos technikai részletek sajnos nem láttak napvilágot, mindössze annyit tudni, hogy az nVidia Tegra SoC (system-on-a-chip) megoldást használ.

A Tegra alkalmazása a szakértők szerint komoly előnyöket kínál majd mind a funkcionalitás, mind pedig a fogyasztás terén, a prototípus azonban jelenleg több kisebb problémával küszködik, így a megjelenésre idén nem kell várnunk, valószínűleg 2010 első felében érkezhet majd meg a készülék.

Az ASUS egy 9 hüvelykes, a szürke árnyalataival dolgozó kijelzőt építene be a megoldásba, ez pedig hamarosan fel is bukkanhat a boltokban, ám eleinte igencsak korlátozott számban és a piac egyes speciális részeire koncentrálva kezdheti majd meg óvatos térhódítását.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr61481699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2009.10.28. 15:47:30

Ez is kemény, hogy ennyire telítik a piacot az ilyen-olyan e-könyv olvasókkal, mikor még annyira új a dolog, hogy le sem tudják mérni lesz-e rá kereslet vagy sem. Részemről maradok a hagyományos könyveknél, így is egész nap monitort bűvölök.
süti beállítások módosítása