onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Régi könyveket akar megjelentetni az új e-könyv kiadó

2009.10.16. 08:29 Print

 

Az Open Road Integrated Media digitális könyvkiadó vállalatot Jane Friedman alapította, aki alig másfél éve köszönt le a HarperCollins nemzetközi kiadóvállalat elnök-igazgatójaként.Az elektronikus könyv lesz a világ közepe - állította Friedman, aki négy évtizedes kiadói múlttal a háta mögött úgy gondolja, segítenie kell a könyvipar átalakításában, "mert a minták, amikre épült, már nem működnek".

Az új e-kiadó komoly online marketingmunkával kívánja bevezetni digitális könyveit. A Twittert és más internetes közösségi portálokat is fel akarnak használni kiadványaik bemutatására.

A katalógusban olyan szerzők művei fognak szerepelni, mint William Styron, Iris Murdoch vagy Pat Conroy, de megszerezték Joseph Heller A 22-es csapdája című regényének digitális kiadási jogát, és tárgyalásokat folytatnak Michael Crichton örököseivel is a népszerű bestselleríró számos kötetének e-formátumú megjelentetéséről.
Friedmanék az első évben 750-1000 e-könyv publikálását tervezik. Ezek között nyomtatásban már napvilágot látott könyvek újrakiadása éppúgy szerepel majd, mint új kötetek önálló vagy más partnerekkel közös kiadása.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr611453498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2009.10.19. 09:18:06

Nemsokára szlogen lesz a hasonló cégeknél, hogy ezzel védik a természetet is, csökkentik a fakivágásokat, kevesebb a papírgyártás. Legalábbis én így csinálnám... vannak akiknek ez is fontos szempont.
süti beállítások módosítása