onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A kalózoktól féltik Dan Brown könyvét

2009.10.15. 12:08 Print

 

Nem jelenik meg e-book formában Dan Brown új regénye, a The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) - mondta el Marco Schneiders, a Lübbe kiadó vezetője a frankfurti könyvvásár beharangozásakor. A kiadó attól tart, a kalózok úgyis feltörnék a másolásvédelmet.

A licencdíjak is nagyon magasak - tette hozzá Schneiders, aki nem tartja komoly bevételi forrásnak az e-bookokat. "Nem gondolom, hogy a vevők a jövőben hordozható olvasóeszközökkel fognak mászkálni. Inkább várunk még egy keveset, és majd mobiltelefonon és iPhone-okon tesszük olvashatóvá a könyvet" - mondta el a kiadóvezető.

A Lübbe kiadó honlapján ingyenesen és legálisan elolvasható Az elveszett jelkép első tizennégy oldala, de a könyv több nagy részlete olvasható illegálisan az interneten. Schneiders szerint ezek egyáltalán nem tartoznak az olvasópróbákhoz, amelyek az olvasók kíváncsiságát hivatottak felkelteni. A Brown-esetek miatt a biztonság kedvéért a kiadó külön müncheni irodát alakított ki, amelynek feladata, hogy megakadályozza a lehetséges adatlopásokat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr891451657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2009.10.15. 13:41:41

Remélem nem filmesítik meg, nekem eddig mind a két mozi Tom Hanks ide vagy oda csalódás volt a könyvhöz képest. Lehet meg kéne fordítani a sorrendet, és előbb megnézni...
süti beállítások módosítása