onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Dokumentum outsourcing

2009.09.22. 13:38 Print

 

Új üzletágat hozott létre a HP, a Managed Enterprise Services feladata a vállalati nyomtatási szolgáltatások nyújtása lesz. A vállalat szerint a nyomtatási feladatok kiszervezésével jelentősen csökkenthetőek a költségek és javítható a hatékonyság.
 

A nyomtatópiac egyik vezetője és az Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ szerint 30 százalékkal is csökkenteni lehet azoknak a cégeknek a nyomtatási költségeit, amelyek igénybe veszik a dokumentum outsourcing szolgáltatást.


A HP felméri, a cégnél milyen printerek, másolók és más nyomtató berendezések vannak üzemben, és hogy ezek mennyire fedik le a jelenlegi és jövőben várható igényeket. Ezen adatok birtokában a szolgáltató megbecsüli mekkora megtakarítást jelent, ha a nyomtatást az ügyfél menedzselt szolgáltatásként veszi igénybe, és ha ezt nem tudja tartani, a különbözetet visszafizeti.


Az Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ a dokumentum outsourcing szolgáltatás első lépéséként – térítésmentesen - egy nyomtató monitoringozó szoftvert telepit a cégekhez, amely pontos információt ad az adott vállalat nyomtatási szokásairól. Az információ birtokában szolgáltatási javaslatot tesz cég számára, amely minden esetben eléri a minimum 30%-os költség megtakarítást.


Miért lehet érdemes a nyomtatási feladatokat kihelyezni? Nincs szükség a berendezések megvásárlására, karbantartására, kellékanyagok beszerzésére és tárolására, nem kell a nyomtatókat felügyelni sem, mert ez mind a szolgáltató felelőssége lesz, miközben a költségek is tervezhetővé válnak. A létszám esetleges változását, a feladatkörök módosítását is gyorsan lehet követni, ha a cég új alkalmazottakat vesz fel, meglevőeket bocsát el vagy tesz át más munkakörbe, nem kell a megváltozott feladatokhoz igazodó nyomtatókat megvásárolni, telepíteni, mert ezt is a szolgáltató végzi. A nyomtatás a vállalatoknál ma már egyáltalán nem jelent versenyelőnyt, ezért sem szól a házon belüli üzemeltetés mellett, a feladat ilyen szempontból hasonló a takarításhoz, az épületek őrzéséhez vagy akár az autóflotta üzemeltetéséhez.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr291399316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2009.09.22. 14:40:03

Mindig vannak szolgáltatási újítások, de ha mindent kiszervezünk akkor mi marad a cégeknél

Onlineprint Blog 2009.09.22. 14:46:39

A világ ma is úgy működik, hogy társadalmi munkamegosztás van. Vannak olyan szervezetek ,ilyen az onlineprint is, akik azért tudnak hatékonyan szolgáltatni mert konkrét feladatra specializálódtak
és ez valóban jelentős költség megtakarítást jelent.
süti beállítások módosítása