onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Az Állami Nyomda első negyedévi eredménye

2011.05.18. 08:43 Print

 

Az elemzők várakozásai szerint jól sikerülhetett az első negyedév az Állami Nyomdánál. A céggel foglalkozó szakemberek előrejelzéseinek átlaga szerint a cég árbevétele 4 milliárd forint fölé nőhetett az egy évvel korábbi 3,7 milliárd forintról, az EBITDA 260 millió forintról 433 millió forintra nőtt. Az üzemi eredmény is tetszetős növekedést mutathat, a konszenzus szerint az egy évvel korábbi 95 millió forintról 265 millió forintra hízott. A nettó eredmény több, mint a háromszorosa lehet a tavalyinak, 204 millió forint.

A Concorde elemzőinek véleménye szerint az árbevétel növekedést leginkább a GPV akvizíciónak köszönheti a cég, de a kártyák, a biztonsági nyomdai termékek és az üzleti nyomtatványok iránt is megnőtt a kereslet. Folytatódhatott a marginjavulás is, mivel a cég már felszámolta a készleteit és újrakezdte a termelést. Ez és a már említett akvizíció egyaránt hozzájárult az eredménynövekedéshez. A brókercég szakértői szerint a részvény olcsónak tekinthető, azonban annak a nagyságrendileg 10 százaléknyi pakett sorsának bizonytalansága, ami a magánynyugdíj pénztáraktól az államhoz került, továbbra is nyomás alatt tarthatja az árfolyamot.

/napi.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr132913007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása