onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Digitalizált múzeumok Google módra

2011.02.08. 09:46 Print

 

A világ 17 legnagyobb múzeumát (olyan neves múzeumokat, mint a szentpétervári Ermitázs, a moszkvai Állami Tretyakov Galéria, a londoni Nemzeti Galéria, vagy épp a versailles-i palota) emelte be a Google a net világába a Street View technológiája felhasználásával: ugyanúgy bejárhatjuk őket a böngészőből, ahogy a városokat is a Google Maps-ből, vagy külön-külön, önmagukban is nézegethetjük a műalkotásokat.

A képtárakban haladva természetesen egészen közel is mehetünk az egyes képekhez, olyannyira, hogy legalábbis a Google elmondása szerint akár olyan részleteket is észrevehetünk rajtuk, amelyek azelőtt soha nem tűntek fel.
Mindezen túlmenően múzeumonként egy-egy képet "gigapixeles" (megközelítőleg hétmilliárd pixelből álló) felbontásban is lefényképeztek, így ezeken az ember már olyan részleteket is tanulmányozhat, mint az ecsetvonások és a patina.

Az egyes képeket kedvünk szerint rendezhetjük saját galériába, kedvünk szerinti nézőpontból, megjegyzéseket fűzhetünk hozzájuk, és ezeket aztán természetesen meg is oszthatjuk másokkal.

/ipon/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr662646234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása