onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Több e-könyv fogy, mint hagyományos az Amazon.com-on

2011.02.01. 12:03 Print

 

A világ legnagyobb online áruházát üzemeltető amerikai Amazon.com a múlt héten – a 2010. negyedik negyedéves üzleti gyorsjelentésében – bejelentette, hogy ma már több elektronikus könyvet ad el az internetes felületen, mint nyomtatottat. Az adat az olcsóbb, papírborítású (paperback) kötetekre vonatkozik: 100 eladott ilyen példányra 115 eladott e-könyv jut. A kemény táblás nyomtatott könyveket a digitális formátum már tavaly nyáron megelőzte.

Az Amazon.com amerikai áruházának kínálatában – több millió ingyenes, szerzői jog által már nem védett munkán felül – ma körülbelül 810 ezer elektronikus könyv található, míg a nyomtatott kötetek száma több millióra rúg. A különféle formátumú kiadások forgalmi adatainak összehasonlításakor az ingyenes letöltéseket nem vették figyelembe.

Az Amazon.com a tavalyi negyedik negyedévet egészséges növekedéssel zárta. Az árbevétel éves összehasonlításban 36 százalékkal, 12,95 milliárd dollárra, a nettó nyereség pedig 8 százalékkal, 474 millió dollárra nőtt. A Wall Street azonban nem volt elégedett, az elemzők ugyanis ennél is jobb számokat vártak...

/itcafe/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr282630287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása