onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A jövő megérkezett: nyomtatással készült Samsung OLED TV

2010.11.16. 10:23 Print

 

A múlt héten lezajlott FPDI kiállításon mutatta be nyomtatásos módszerrel előállított OLED paneles, 19 inches (48 centi képátmérőjű) prototípus TV-jét a Samsung, amely egy 8. generációs kísérleti OLED TV gyártósor felállítását is tervezi.

A Samsung Electronics Co Ltd által bemutatott OLED TV egy olyan aktív mátrix OLED panelt tartalmazott, amit a cég állítása szerint „tintasugaras nyomtatási módszerrel” állítottak elő. A panel pixelszáma 960 x 540, ami negyede a teljes HD felbontásnak.

A Samsung egy 8. generációs kísérleti OLED TV gyártósor felállítását is tervezi, amivel havonta 4000 akár 140 centis (55 inch) OLED panel lesz előállítható. Ez a gyártósor ugyanabban az épületben működne, mint a közeljövőben munkába álló 5.5-ös generációjú üzem.

Egyébiránt nem ez az első ilyen módon előállított televízió, másfél éve tintasugaras nyomtatási módszerrel már előállított egy 35,6 centis OLED panelt a Seiko Epson de más cégek is dolgoznak a gyártás költségét csökkentő új nyomtató technológián, köztük a DuPont is.

/hazi-mozi.hu/
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr922451926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szöcsi 2010.11.16. 18:39:39

Ez betesz a moziknak
süti beállítások módosítása