onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

15000 digitalizált archív felvétellel bővül az MTI fotóbankja

2010.10.14. 09:13 Print

 

Tizenötezer digitalizált archív felvétellel, többek között Vadas Ernő, Járai Rudolf és Friedmann Endre fényképeivel bővül csütörtöktől a Magyar Távirati Iroda Fotóbankja, amelyet a hírügynökség előfizetői használhatnak. A fotóarchívum több mint 13 millió negatívot tartalmazó anyagából 40 ezer képet digitalizálnak 2011. április 15-ig, és ezek közül 15 ezer fotót már csütörtöktől elérhetővé tesznek a fotószolgáltatás előfizetői számára.

Az archív fényképek digitalizálásának technikai nehézségei mellett a feldolgozás komoly kutatásokat is igényelt, mert minden fotónál tisztázni kellett a készítés helyét és idejét, a témát, a fotográfus személyét és sok esetben a képen szereplő történelmi személyiségek, művészek, sportolók kilétét. A munka során 16 ezer fotó feliratainak angol nyelvű fordítása is elkészül. A feldolgozott képek egy része helyet kapott az MTI történelmi fotóalbum-sorozata, a Kor-képek frissen megjelenő 1980-1989-es, illetve nemrég kiadott 1968-1979-es köteteiben is. A frissen felkerült képek - az eddig digitalizált több mint egymillió felvétellel együtt - az MTI Fotóbankjában érhetők el a távirati iroda előfizetői számára. Az előfizetéssel nem rendelkező érdeklődők a fotóértékesítéshez (fotosales@mti.hu) jelentkezhetnek be az archívumban való kereséshez.

/mult-kor/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr722370596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása