onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

köny- vs e-könyv piac

2010.06.30. 09:32 Print

 Az e-könyvpiac evolúciója folyamatos, ugyanakkor eddig nem jöttek be teljes mértékban a gyártók számításai, és bár a tavalyi utolsó negyedévben az amerikai e-könyv eladások forgalma 60 millió dollárról idénre 91 millióra nőtt, ez még mindig csak 5-6 százalékát teszi ki a teljes könyvforgalomnak.

Hiába olcsóbb az előállítási és „szállítási” költsége az elektronikus tartalmaknak, a szerzők, és a művek reklámozása hatalma összegeket emészt fel, ezt pedig e-könyvek esetében sem lehet megspórolni. Ennek köszönhetően érthető a tendencia, miszerint a hagyományos kiadóknak nem fekszik a rizikó vállalása, és favoritokra van szükségük, azaz nem az e-könyvek irányába nyitnak, hanem az egyszer már befutott közönségsikereket bővítik ki szériákká. Azaz inkább számolnak a szállítási és nyomdai költségekkel, és a már  korábban is bevált előre kalkulált bevétellel, mint megkockáztassák az olcsóbb előállítást elektronikus formában, de ezzel fekete lóra tegyenek, hiszen még nem alakult ki az e-felvevő háló.

Ebben az ütemben szakemberek szerint minimum öt év szükséges ahhoz, hogy az elektronikus könyvpiac betöltse a nyomtatott könyvek forgalmában keletkezett űrt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr332120198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása