onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

És még mindig él!

2010.06.21. 08:33 Print

 

Nem temeti a nyomtatott lapot a gazdaságilag legfejlettebb államokat tömörítő OECD nemrég megjelent tanulmánya. Egy-két érdekes adatot szemezgettünk.

A fejlett világ államaiban lassan, de biztosan véget ér a papíralapú újságok aranykora, a növekedés motorjai pedig éppen a világválság előtt gyors gazdasági fellendülést megélő országok – áll az anyagban. Ennek alapján persze minden kiadó optimista lehet, amelyik jelen van ezekben az államokban, különösen, hogy népes vidékekről van szó; egy százalényi olvasottság-növekedés Svájcban nem ugyanaz, mint Kínában vagy Indiában.

Európában éppen a németnyelvű államok büszkélkedhetnek a nagyobb piacok közül kiugróan jó eredményekkel: Japán, Portugália és a skandináv államok után náluk olvas a felnőtt lakosság legnagyobb hányada nap mint nap újságot. Németországban 70 százalék ez az arány, míg Franciaországban 44, Nagy-Britanniában pedig 33.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr372097222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása