onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A fénymásoló nem csak másol!

2010.05.28. 09:21 Print

 

A 2002 óta gyártott fénymásológépek szinte mindegyike tartalmaz már merevlemezt, amelyen megtalálható az összes másolt, szkennelt vagy e-mailen küldött dokumentum képe, és mivel főleg irodákban használják ezeket az eszközöket, a legérzékenyebb adatok tömkelege van a használt gépek meghajtóin: társadalombiztosítási számok, anyakönyvi kivonatok, banki kimutatások, adózási adatok. 2008-ban a Sharp már felhívta erre a gondra a figyelmet, mivel egy felmérésükből kiderült, hogy a felhasználók 60 százaléka nem tudja, hogy a fénymásoló rögzíti is az adatokat. A Xerox is már évekkel ezelőtt felvette ezt a kérdést, s azóta is tartanak tanfolyamokat, ahol a biztonságos használat módszereit mutatják be, a gépeken pedig olyan beépített lehetőségeket kínálnak, amelyek segítségével akár automatikusan is lehet törölni a rögzített adatokat.

A Xerox egyik vezetője szerint ez az eljárás sajnos nem általános: sok gyártó nem építi be ezeket a lehetőségeket a fénymásolókba, illetve a titkosított rögzítésért vagy a törlésért külön díjat kérnek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr912037320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása