onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Állami Nyomda, első negyedév

2010.05.11. 10:22 Print

Közel húsz százalékkal növekvő árbevételről, ám jelentősen visszaeső nettó eredményről számolt be első negyedéves gyorsjelentésében az Állami Nyomda.

A társaság az első három hónap során 3,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított, ami majd 600 millió forinttal haladja meg a bázisév adatát. A növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy a most legyártott személyi igazolványokhoz és jogosítványokhoz szükséges biankó kártyákat a cég már az előző negyedév során megvásárolta, a kártyaüzletág bevétele több mint 200 millió forinttal nőtt, valamint az új APEH-megrendeléseknek köszönhetően 286 millióval emelkedett a nyomtatványüzletág forgalma is. Éves szinten az árbevétel várhatóan kétszámjegyű bővülést fog mutatni.

A nettó eredmény a bevételek látványos növekedése ellenére 74 százalékkal, 62 millió forintra esett vissza. A csökkenést, amelyet a készletlogisztikában bekövetkezett változások okoztak, a társaság már a negyedik negyedéves gyorsjelentésében előre jelezte, így az várhatóan nem okoz különösebb meglepetést a piacon. Ez az egyszeri változás csak az év első felében érezteti hatását, 2010 negyedik negyedévében már az eredmény terén is érzékelhető lesz a növekedés - áll a társaság gyorsjelentéséhez fűzött kommentárban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr611991853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása