onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Szép Magyar Térkép díjátadó és kiállítás a nemzeti könyvtárban

2010.03.29. 09:11 Print

 

Átadták a Szép Magyar Térkép 2009 és a Digitális Magyar Térkép 2009 díjakat pénteken az Országos Széchényi Könyvtárban, ahol a pályázatokra beérkezett munkákból kiállítás is nyílt. A tárlat az egész magyar kartográfia keresztmetszetét nyújtja, és az is kiderült, hogy bár a hazai kartográfia technikai felszereltségben ugyan nem versenyezhet a nyugat-európai cégekkel, igényességben, szakmai színvonalban azonban továbbra is tartja a lépést.

 Tudományos térképek kategóriában a grémium idén csak első díjat adott ki, ezt a Magyar Állami Földtani Intézet érdemelte ki A Mórágyi-rög északkeleti részének földtana című munkájáért, idegenforgalmi kategóriában pedig a Földtani atlasz országjáróknak című munkáért. A zsűri dicsérő oklevelet ítélt meg Magyarország angol nyelvű pálinkatérképéért (Stiefel-Eurocart). A Digitális Magyar Térkép 2009 pályázatra tíz pályamű érkezett, ezek közül a Cartographia-Tankönyvkiadó Kft. Interaktív irodalom című, 10-14 éves tanulók számára készített kiadványa érdemelte ki az első helyet.

A beérkezett, összesen 49 pályaműből rendezett kiállítás április 30-ig tekinthető meg az Országos Széchenyi Könyvtárban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr841876621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása