onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

A Google fizet...

2010.03.22. 17:40 Print

 

A Google által a szerzők és kiadók - illetve egyéb jogtulajdonosok - engedélye nélkül digitalizált könyvek, könyvrészletek ügyében egyezség született.

A jogosultak nevében indított csoportos perben az USA New York Déli Kerület Bíróságán eldőlt: a perben résztvevők csoportjának juttatások járnak. A most született egyezségek többek között azt tartalmazzák, hogy a Google kifizeti a jogtulajdonosnak az elektronikus könyv-adatbázisára való előfizetésből, az on-line könyv hozzáférhetőségi előfizetésből, valamint a hirdetésekből eredő bevételek és egyéb kereskedelmi célú felhasználásból eredő jövedelem 63%-át.

A Google által digitalizált mű szerzői, kiadói vagy egyéb jogbirtokosai - függetlenül attól, hogy a művet Magyarországon, vagy az USA-ban, vagy az úgynevezett Berni Egyezmény más államában adták ki - jogosultak kártérítésre. A kapcsolódó igénybejelentéseket a szerzőknek, kiadóknak - egyéb jogtulajdonosoknak - 2011. március 31-ig kell megtenniük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr801860118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása