onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Társulva olcsóbb az áram a nyomdáknak

2010.02.17. 14:27 Print

 

A Nyomda- és Papíripari Szövetség (Fedprint) idén is támogatást nyújt tagjainak energiabeszerzési társulások létrehozásában, amelyek révén több millió forintot takaríthatnak meg a cégek.

A cégek életében a harmadik legnagyobb költségtételt jelenti az energia, ezt figyelembe véve az energiapiaci liberalizáció eltelt két évében két áram-, és egy gázbeszerzésre vonatkozó tendert bonyolított le a Fedprint. Az első és második áramtenderen átlagosan 6,5, illetve 2,6 százalékos árcsökkenést értek el a cégek, míg a gázbeszerzésen átlagosan 12 százalékkal kedvezőbb árat sikerült kialakítani a tender lezárásakor.

A szövetség adatai szerint a három tenderen résztvevő 29 vállalkozás összesen mintegy 120 millió forintot takarított meg az energiabeszerzés társulásos megoldásával. Az Offset és Játékkártya Nyomda Zrt. energiaköltségei például 30 százalékkal csökkentek a kedvezőbb energiaárak következtében.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr761766264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.02.18. 18:10:58

Össze kellene szövetkezni az összes cégnek és egy vevőként megjelenni a villanyáram szolgáltatónál
süti beállítások módosítása