onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Google per(c)ek

2010.02.09. 15:23 Print

 

Egy párizsi bíróság megtiltotta a Google-nak, hogy előzetes engedély nélkül folytassa a francia irodalmi művek digitalizálását, s napi 10 ezer euró, azaz 2,7 millió forintnyi kártérítés megfizetésére kötelezte mindaddig, amíg le nem veszi a Google Books könyvkereső kínálatából az eddig engedély nélkül kínált műveket.

Az ítélet értelmében a Google továbbá 300 ezer euró kártérítést köteles fizetni a francia La Martiniere csoportnak, amely a francia könyvkiadókat képviselve perelte be a kaliforniai központú vállalatot. A Google akkor azonnal jelezte, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen, ügyvédje pedig jelezte, hogy a fellebbviteli döntés megszületésig "a felek megpróbálnak közeledni egymáshoz", mert a pereskedés ellenére is folytatni kívánják a párbeszédet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr151742874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2010.02.09. 17:27:14

"a felek megpróbálnak közeledni egymáshoz", milyen idilli pillanat...

coopR 2010.02.11. 14:17:03

Az ilyen cégek olyan ügyvédi háttérrel rendelkeznek, hogy bizonyosan nem kell kicsengetni a napi 10 ropit... Szomorú, hogy mindig van kiskapu, vagy valaki akit meg lehet kenni aprópénzzel.
süti beállítások módosítása