onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Terjeszkedik a HP

2009.11.12. 13:52 Print

 

A Hewlett-Packard Co. szerdán jelentette, hogy 2,7 milliárd dollár fejében megvásárolja a számítógépes hálózati eszközöket gyártó 3Com vállalatot. A fúziót követően méltó vetélytársra találhat a Cisco, mely cég szintén hasonló területen tevékenykedik.

A Hewlett-Packard ezúttal egy akvizícióval erősítené meg piaci pozícióját, sőt! Egyenesen terjeszkedne a cég, hiszen a 3Com felvásárlásával meglehetősen erős gyökereket eresztene a számítógépes hálózati eszközök piacán, ahol jelenleg a Cisco az úr. A Hewlett-Packard szerint a vásárlók igénylik azt, hogy a hálózati eszközök piaca többpólusú legyen, vagyis legyen a Cisco Systems-nek egy komoly vetélytársa.

Jelen fúzióval a HP ugyanarra készül, mint riválisa: piaci részesedést követel a másiktól. Megtette ezt a Cisco is; mikor tavasszal ráuntak arra, hogy az IBM és a HP egyre kevesebb Cisco-terméket értékesített. Mivel a Cisco a szerverszállítóktól veszélyeztetve érezte magát, így a hálózatok felől betört az adatközpontokba, vagyis a szerverpiacra. Ahol viszont a HP a legnagyobb játékos.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr801520133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketeláb 2009.11.15. 16:51:03

Végül a világon egy cég lesz, az is kínai, végül ez az "optimális"
süti beállítások módosítása