onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Almánál nincs tabu?

2009.11.09. 12:16 Print

 

Világszerte mély felzúdulást vált ki az a bejelentés, hogy az Apple internetes áruházában letölthető egy program, amely már iPhone-on is elérhetővé teszi Adolf Hitler hírhedt könyvét, a Mein Kampfot.

Bár a könyv egyelőre „csak” spanyolul olvasható, beköszöntő képernyőjén viszont – a félreértések elkerülése végett – nagy vörös horogkereszt előlegzi meg a tartalom politikai üzenetét.

Az alkalmazás 1,99 dollárért vásárolható meg, ami azért is érthetetlen, mert az Apple üzletpolitikája – a tartalmakat illetően – szigorú cenzúrát ír elő. Nemrég megtagadták a Someecards nevű elektronikus kártyákat forgalmazó cég egy hirdetését, mely – szerintük – nevetségessé tesz közszereplőket.

Még érthetetlenebb az Apple magatartása, ha azt vesszük figyelembe, hogy Hitler „művének” minősítésekor a 9+ korhatár megjelölést használja az internetes bolt, vagyis nem látják különösebb kockázatát annak, ha bárki kilenc évtől felfele letölti és olvassa az inkriminált könyvet.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr521511249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

könyvmolyocska 2009.11.10. 18:43:34

Csak nem nyukszik egy pár idióta

Zsugucz.Illés 2009.11.11. 09:14:45

De miért pont spanyolul van fenn?
süti beállítások módosítása