onlineprint

és amiről szó van: nyomda, nyomda, nyomda, és GYIK, tapasztalatok, vélemények, ajánlók, élmények, programok

Friss topikok

Impresszum

Onlineprint Nyomdai Szolgáltató Központ 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 8/a. T.: 1-239-5868

Év végére lezárulhatnak a Google Books perek

2009.10.12. 15:29 Print

 

November 9-ig kell bemutatnia az amerikai Google keresőóriásnak a Google Books könyv-szkennelési projektjének új megállapodását – közölte az ügyben eljáró amerikai bíró.

 

A Google projektjét sokan támadták, a megállapodással egy 2005-ös, az írókat tömörítő szervezet perében születhet megállapodás. Denny Chin, a manhattani szövetségi bíróság bírója reméli, hogy a felek benyújtják a szükséges dokumentumokat, így december végén, január elején véglegesedhet a döntés, írja a Reuters.

Denny Chin bíró október hetedikén meghallgatta a feleket. Chin bíró szerint a megállapodás a társadalom előnyére szolgálna, ám számos kérdést is felvetne, melyet az ügyletet övező érdeklődés és jogorvoslati kérelmek nagy száma is jelez.

Százhuszonöt millió dolláros szerződést kötött különböző írókat képviselő szervezetekkel a Google a nyár folyamán az Egyesült Államokban, a szerzői jog által védett műveik forgalmazásáról a világhálón. Az amerikai igazságügyi minisztérium versenyellenes magatartással vádolta az internetes céget.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineprint.blog.hu/api/trackback/id/tr241445209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsugucz.Illés 2009.10.12. 16:14:12

Folytatódik a google-saga. Kétlem h rosszul jönnének ki belőle, Chin bíró is megvan már kenve kellőképpen valószínűleg.

Szöcsi 2009.10.12. 18:13:09

A globalizált világban az a legnagyobb baj, hogy az érdekvédelem lokális és gyenge a multikhoz képest.
süti beállítások módosítása